top of page

Veronica O‘Keane „Kaip mes kuriame atsiminimus ir kaip atsiminimai kuria mus“




Pamenu, kaip būdama 20-ies skaičiau S.Kingo “Kerė” viena leisdama dienas namelyje ant ežero kranto. Lijo, o medžių šakos braižė stiklą. Ar šiurpo oda? Ne. Tačiau skaitant : „Kaip mes kuriame atsiminimus ir atsiminimai kuria mus” – šiurpo. Buvo akimirkų kai gebėjau perskaityti vos vieną puslapį prisėdimu, rankos sviro, o galvoje ūžė “o tai...“. Trumpai: mano galva, knyga privaloma visiems tėvams ir tiems kas dirba su vaikais. Veronica O’Keane psichiatrė, profesorė, kuri daug metų stebėjo žmogaus smegenų ligų, hormonų ir atminties sąsajas.

Jūsų vaikas artėja link paauglystės- must read skirsnį apie lytinius hormonus, nes „Lytinio brendimo metu išsiskiriantys lytiniai hormonai prisideda prie daugelio impulsyvaus ir emociškai nevaldomo elgesio formų, visuotinai pasireiškiančių paauglystėje ir lemiančių didžiąją dalį mirtingumo priežasčių: eismo įvykius, savižudybes ir piktnaudžiavimą narkotikais.“

Jūsų atmintis sušlubavo? - must read visą knygą. Laukiatės? – čia rasite atsakymus kaip prenatalinė aplinka turi lemiamą įtaką neuronų tinko formavimuisi.

Esate vyresniųjų klasių moksleivis?- must read, nes profesorė O‘Keane žvelgia į istorijas lygindama jas su garsių rašytojų kūriniais. Virginia Woolf ir „Ponia Delovėj“, T.Kilroy‘us ir „Už kiemo tvoros“, L.Carroll ir „Alisa stebuklų šalyje“, Beethoveno fenomenu, filmu Matrica ir t.t.

Praktikuojate saviugdą, dvasingumą, sielovadą – must read, nes čia atsakymai kaip sielos kalba susijusi su smegenimis, bei vaikystės traumos.

Knyga visiems, nes „GIRDĖTI BALSUS – dar ne šizofreniją, kaip ir LIŪDESYS- dar ne depresija, didelis net GRIEŽTAS ORGANIZUOTUMAS – dar ne obsesinis kompulsinis sutrikimas, PRASTI BENDRAVIMO ĮGŪDŽIAI – dar ne autizmas, o EMOCINIS nenuspėjamumas – dar ne bipolinis sutrikimas.“


12 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page